вівторок, 05 липня 2016 17:45

Порошенко нагородив 14 визволителів Слов'янська

Порошенко нагородив 14 визволителів Слов'янська
Фото: newsgerrig.com

Президент України Петро Порошенко нагородив 14 бійців, які брали участь у звільненні міста Слов'янськ на Донеччині 2 роки тому.

Про це повідомляє фонд "Сестри Перемоги".

"Перша зведена батарея 55-ої артилерійської бригади виїхала у Слов'янськ 29-го травня 2014 року. В її складі було близько 70-ти людей. Вони воювали в тандемі зі спецназом і десантурою. І воювали успішно. 5-го липня наша армія показала ворогові, що все, що він захоплює, він буде змушений повернути назад. Сьогодні президент нагородив 14 воїнів 55-ї артбригади за їх внесок у визволення Слов'янська. З них троє отримали орден Богдана Хмельницького. Героїчним орденом відзначили Олександра Мосейчука, Андрія Тімакова і Дениса Півчука", - йдеться у повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: З'явилося архівне відео визволення Слов'янська

Нагадаємо, 12 квітня 2014 року до будівлі Слов'янського міського управління МВС України під'їхали 2 автобуси, що доставили близько 20 озброєних невідомих чоловіків, які захопили установу. 13 квітня українська влада розпочала антитерористичну операцію.

У ніч на 5 липня 2014 року бойовики організовано залишили Слов'янськ. За твердженням ватажка терористів Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), таке рішення прийняли, щоб зберегти сили. Натомість основні ворожі сили передислокували у Горлівку та Донецьк. Відступ бойовиків дозволив українським військам увійти до міста, встановити державний прапор над міськадміністрацією та розпочати місію з надання гуманітарної допомоги мешканцям міста.

Раніше повідомлялось, що на честь другої річниці звільнення міста від бойовиків президент відвідав Донбас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва влаштувала геноцид російськомовних мешканців Донбасу - Порошенко

Зараз ви читаєте новину «Порошенко нагородив 14 визволителів Слов'янська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі