неділя, 26 серпня 2018 16:41

Порошенко буде просити країни ЄС допомогти відбудувати Донбас

Порошенко буде просити країни ЄС допомогти відбудувати Донбас
Президент провів нараду в Авдіївці. Фото: InfoResist

Україна закличе ЄС взяти на себе відповідальність за відбудову населених пунктів на Донбасі.

"Ми будемо робити так, щоб кожна країна Європейського Союзу взяла на себе відповідальність за відбудову конкретного населеного пункту на Донбасі, в Донецькій і Луганській областях", - заявив президент Петро Порошенко в Авдіївці. Туди він приїхав на відкриття газопроводу високого тиску, повідомляє "Українська правда".

У неділю всі українські посли перебувають на Донеччині.

"Українські посли будуть займатися кількома дуже важливими речами, зокрема, мобілізацією коштів світу для відновлення інфраструктури Донбасу", - сказав президент.

Виступаючи перед послами, Порошенко повідомив, що кілька разів обговорював свою ініціативу з лідерами ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін попередив про ризики загострення конфлікту на Донбасі

"Ми вже декілька разів обговорювали з лідерами Євросоюзу програму встановлення окремими країнами своєрідного патронату над визначеними містами і селищами Донбасу. Нехай Німеччина візьме відповідальність за Краматорськ, Греція за Маріуполь, Велика Британія за Волноваху, нехай інші країни візьмуть Сєверодонецьк, Лисичанськ, Авдіївку", - зазначив президент.

Він додав про попередню домовленість із Литвою.

"Якщо люди будуть інвестувати у відновлення нормального життя на Донбасі, вони будуть розуміти той рівень проблем, який сьогодні стосується нас", - вважає Порошенко.

Українські дипломати проведуть у неділю нараду на Донбасі. Про це повідомив у Facebook голова вітчизняного МЗС Павло Клімкін, опублікувавши спільне з послами фото.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко буде просити країни ЄС допомогти відбудувати Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі