понеділок, 16 січня 2023 06:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали ділянки фронту, куди Росія стягує серйозні резерви

Російські окупанти на Донбасі продовжують вести штурми. У Донецькій області на Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог накопичує сили для наступу на низку населених пунктів.

Зокрема, росіяни підтягнули резерви для штурму східних околиць Авдіївки, свідчать дані ресурсу DeepState.

"На Бахмутському відрізку фронту війська РФ атакують Благодатне та Красну Гору. Унаслідок втрати Підгородного оперативна ситуація на півночі Бахмута суттєво погіршилася. Російські загарбники прорвалися на дачі та через ліс у приватний сектор на вул. Силікатній", – ідеться у повідомленні.

Окупанти підтягують армійські резерви та бойовиків для розвитку наступу на Веселе, Роздолівку та Краснополівку. У районі Соледара зафікували просування противника в 7-й рудник та за територію залізниці.

Автор: deepstatemap.live
  Ситуація на фронті на Бахмутському напрямку
Ситуація на фронті на Бахмутському напрямку

На Авдіївському напрямку війська РФ змогли пройти по льоду у північну частину Водяного. Росіяни також вчергове безуспішно атакували Первомайське та Невельське, зазнавши втрат у піхоті та техніці.

Автор: deepstatemap.live
  Ситуація на фронті на Авдіївському напрямку
Ситуація на фронті на Авдіївському напрямку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони просуваються уперед: Гайдай зробив заяву

Противник намагається знайти слабкі місця на південь від Мар'їнки. Росіяни підтягнули резерви для штурму східних околиць Авдіївки, унаслідок чого ворог концентрується на штурмових діях, спрямованих на взяття Красногорівки неподалік Авдіївки.

Ситуація на інших напрямках стабільно напружена. На Сватівському напрямку на Луганщині тривають позиційні бої.

На Запорізькому та Таврійському відрізках фронту на півдні усе ще без змін.

Також не зафіксовано змін на півночі країни на кордоні з Білоруссю, куди знову прибув ешелон із особовим складом із Росії.

У районі Сватового та Кремінної на Луганщині українські війська продовжують контрнаступальні дії.

А на Донеччині російські загарбники не припиняють спроби наступу біля Бахмута та Авдіївки. Тривають важкі бої в районі Соледара. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Показали ділянки фронту, куди Росія стягує серйозні резерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі