пʼятниця, 10 березня 2017 10:57

Питання виборів на окупованому Донбасі зняли

Питання виборів на окупованому Донбасі зняли
"Перемовний процес набагато складніший у плані перемоги чи зради, ніж здається" - Ольга Айвазовська. Фото: radiosvoboda.org

Питання виборів на Донбасі зняли з порядку денного переговорів у Мінську.

Про це заявила експерт політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська в телеефірі "5 каналу".

"Перемовний процес інколи набагато складніший у плані перемоги чи зради, ніж здається. Тому що з порядку денного, зокрема завдяки перемовинам і позиції української сторони, зняли питання виборів, конституційних змін", – сказала вона.

"Сьогодні ОРДЛО і Російська Федерація борються за одне питання – це формула Штайнмайєра. У вересні закінчується юрисдикція ухваленого закону про особливість місцевого самоврядування. Нам потрібно мінімізувати внутрішню дискусію і розуміти, що все набагато складніше, бути мудрішими в цих питаннях", - зауважила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські бойовики тримають жителів Донбасу в заручниках і гатять із важкої артилерії

Формула Штайнмайера передбачає порядок, за якого Верховна Рада спочатку приймає закон про проведення виборів на непідконтрольних територіях, потім відбуваються вибори.

Після цього ОБСЄ робить висновок про те, чи відповідали ці вибори європейським стандартам.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Питання виборів на окупованому Донбасі зняли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі