пʼятниця, 10 березня 2017 08:24

Російські бойовики тримають жителів Донбасу в заручниках і гатять із важкої артилерії

Російські бойовики тримають жителів Донбасу в заручниках і гатять із важкої артилерії
Терористи обстрілювали з району Кіровська на території місцевої школи

Бойовики використовують місцевих жителів Донбасу як заручників для досягнення своїх провокаційних цілей.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

З початку доби противник продовжував обстріли позицій українських військ, зокрема із застосуванням артилерії 152-міліметрового калібру.

З другої до четвертої години ночі вогонь вели не лише по передових позиціях, а й по тилових районах у глибині нашої території, що ставить під загрозу життя та здоров'я людей.

Найінтенсивніше бойовики обстрілювали із району Кіровська, їх позиції розташовані на території місцевої школи. Такі дії противника мали на меті викликати вогонь у відповідь та звинуватити українську сторону в обстрілах мирного населення.

За минулу добу, 9 березня, зафіксували 80 обстрілів. П'ятьох українських військових поранили, одного травмували.

Російсько-окупаційні війська продовжили обстріли з важкого озброєння.

На маріупольському напрямку з мінометів різних калібрів обстріляли Красногорівку, Новотроїцьке, Водяне, Мар'їнку, Павлопіль та Богданівку. З гранатометів та стрілецької зброї – Лебединське, Старогнатівку, Тарамчук, Мар'їнку, Новогригорівку, Широкине, Чермалик, Водяне, Гнутове. Снайпер бив по Талаківці.

На луганському напрямку з мінометів різних калібрів гатили по Кримському, Новоолександрівці та Попасній. З гранатометів і стрілецької зброї – по Новозванівці, Новоолександрівці та Станиці Луганській.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В обстрілі маршрутки у Волновасі звинуватили російського полковника

На донецькому напрямку з мінометів різних калібрів обстрілювали Невельське, Майорськ, Авдіївку, Дачу та Луганське. З гранатометів та стрілецької зброї – Опитне, Кам'янку, Луганське, Піски, Невельське, Авдіївку, Зайцеве та Троїцьке. Зі стрілецької зброї – Майорськ. По Авдіївці та Зайцевому вогонь вели снайпери, а по Троїцькому – зенітні установки.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомляла про велике скупчення важкого озброєння бойовиків 5-6 березня.

Наприклад, у підконтрольному ДНР селі Тернове, 57 км на схід від Донецька, за межами спеціальних місць зберігання виявили 64 танки.

Після Революції гідності у березні 2014 року Росія анексувала Крим.

Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Росія постачає терористам ДНР і ЛНР озброєння та направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Зараз ви читаєте новину «Російські бойовики тримають жителів Донбасу в заручниках і гатять із важкої артилерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі