пʼятниця, 23 лютого 2024 11:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Переселенку завербував син-бойовик так званої ДНР
7

Служба безпеки викрила ще одну російську агентку, яка розвідувала місця дислокації та маршрути переміщення Сил оборони на Донеччині.

Інформаторку РФ завербував її власний син - бойовик так званої ДНР, повідомила 23 лютого пресслужба СБУ.

"Насамперед фігурантка намагалася виявити і передати агресору локації особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Бахмутському напрямку. У зоні особливої уваги поплічниці ворога були маршрути пересування української бронетехніки та реактивних систем залпового вогню. Також вона збирала інформацію про наслідки російських ударів по цивільній інфраструктурі Костянтинівки", - звітує відомство.

СБУ затримала інформаторку РФ
Фото: СБУ
СБУ затримала інформаторку РФ
СБУ затримала інформаторку РФ
СБУ затримала інформаторку РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник шпигував за кораблями ЗСУ поблизу морпорту

Отримані відомості інформаторка месенджером передавала своєму сину. Той є бойовиком окупаційних угруповань РФ, який перебуває на передовій та співпрацює з російською розвідкою.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю у Слов'янську, куди вона переїхала як переселенка із одного з прифронтових міст. При обшуках у помешканні затриманої вилучено мобільний телефон із доказами її злочинних дій.

"Фігуранткою виявилась мешканка регіону, яку до розвідувально-підривної діяльності проти України залучив власний син. Щоб отримати розвіддані, жінка обходила місцевість, де приховано фіксувала українські об'єкти, а також випитувала потрібну інформацію під час спілкування із сусідами", - сказано в повідомленні.

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення.

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного інформатора російських спецслужб, який коригував повітряні удари РФ по критичній інфраструктурі Харкова.

Серед основних цілей ворога були стратегічно важливі підприємства, зокрема оборонно-промислового комплексу України.

Зараз ви читаєте новину «Переселенку завербував син-бойовик так званої ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі