понеділок, 26 лютого 2024 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Перекидають вину: Шойгу з Путіним відреагували на розстріли українських полонених

Перекидають вину: Шойгу з Путіним відреагували на розстріли українських полонених
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу, зазначається у документі, як і президент Росії Володимир Путін, ймовірно, стурбований міжнародними наслідками дій своїх підлеглих щодо очевидних російських воєнних злочинів і, можливо, відкрито звернувся до українських військовополонених, враховуючи нещодавню увагу міжнародної спільноти до російських звірств в Україні. Фото: eastnews.ua

Військове керівництво Російської Федерації намагається перекласти провину за розстріли українських військовополонених на командирів середньої та нижньої ланки.

Російський диктатор Володимир Путін, імовірно, стурбований міжнародними наслідками щодо очевидних російських воєнних злочинів, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Нещодавно опубліковане відео міністерства оборони РФ про зустріч міністра оборони Сергія Шойгу з командувачем Центрального військового округу Андрієм Мордвичовим свідчить про стурбованість міжнародною реакцією на очевидні воєнні злочини російських військових в Україні. Шойгу на відео підкреслює необхідність гуманного поводження з полоненими", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін наказав мовчати про роковини війни, щоб приховати свій провал

Шойгу, зазначається у документі, відкрито звернувся до українських військовополонених, враховуючи нещодавню увагу міжнародної спільноти до російських звірств в Україні, говориться у звіті ISW.

"Військові чиновники вищої ланки тим часом намагаються позиціювати себе непричетними до воєнних злочинів", - звітують аналітики.

Російські окупанти в черговий раз розстріляли українських військових, які здавалися в полон. Черговий воєнний злочин ймовірно трапився 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі.

Зараз ви читаєте новину «Перекидають вину: Шойгу з Путіним відреагували на розстріли українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі