середа, 23 травня 2018 12:40

"Оточити Донецьк і Луганськ" - боєць ЗСУ розповів, як поставити Росію на коліна

"Оточити Донецьк і Луганськ" - боєць ЗСУ розповів, як поставити Росію на коліна
Якби 2014 року ЗСУ оточили Донецьк і Луганськ, то змогли б загнати агресора в глухий кут. Фото: Politeka

Україна могла повернути собі Донбас ще влітку 2014 року, якби війська ЗСУ оточили Донецьк і Луганськ.

Про це "Обозревателю" розповів боєць 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Олександр Олійник.

"Я кажу, насамперед, про ситуацію перед першим перемир'ям, коли лічені кілометри відділяли нас від того, щоб розділити і оточити Донецьк і Луганськ. Ну і про те, що ми дозволили їм фактично вийти зі Слов'янська. З огляду на те, що вони виходили колонами по одній-єдиній дорозі на Донецьк - ми могли легко їх знищити. Але ми цього не зробили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вцілілих добивали з гелікоптера" - 18 бійців ЗСУ розстріляли терористи ДНР

А через кілька тижнів дізналися, що таке "слово російського офіцера", коли нашим хлопцям вони пообіцяли "зелений коридор" із Іловайська - і тупо розстріляли їх там", - сказав Олійник.

22 травня, російско-окупаційні війська 49 разів порушували режим припинення вогню, застосовуючи артилерію та міномети. Наші війська вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику, не дозволяючи окупантам витіснити наші підрозділи із займаних позицій. У результаті боїв 1 наш захисник загинув та 3 було поранено.

Зараз ви читаєте новину «"Оточити Донецьк і Луганськ" - боєць ЗСУ розповів, як поставити Росію на коліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі