понеділок, 18 грудня 2017 16:59

Звільнили бразильця Лусваргі, який воював за ДНР

Звільнили бразильця Лусваргі, який воював за ДНР

Бразилець Рафаель Лусваргі, який воював за ДНР, занесений до списків для обміну з ОРДЛО. Цю інформацію "Громадському радіо" підтвердив адвокат Лусваргі Валентин Рибін.

"Прізвище мого підзахисного Рафаеля Лусваргі дійсно фігурує в списках обміну особами, які утримуються сторонами.

Я сподіваюся, що в недалекому майбутньому ми будемо мати можливість глибше це обговорити вже за результатами здійсненого обміну", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велике звільнення полонених ОРДЛО опинилось на межі зриву

Для обміну суд повинен був змінити Лусваргі запобіжний захід, оскільки він перебував під вартою і відносно нього відбувався повторний розгляд справи.

На сайті Печерського суду розміщена інформація про те, що засідання щодо Лусваргі мало відбутися 15 грудня. Запобіжний захід Лусваргі змінили - його передали на охорону СБУ. Розглядав справу суддя Олег Білоцерківець.

Суд відправив бойовика під варту на 13 років. Однак у серпні апеляційна інстанція скасувала цей вирок. Після повторного розгляду 14 листопада суд першої інстанції направив справу до Вищого спеціалізованого суду з цивільних і кримінальних справах. При цьому арешт бразильського найманця був продовжений до 12 січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Звільнили бразильця Лусваргі, який воював за ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі