четвер, 07 березня 2019 14:50

"Ополченочці" загрожує довічне ув'язнення за її злочини

"Ополченочці" загрожує довічне ув'язнення за її злочини
Василь Вовк вважає, що проти Світлани Дрюк необхідно почати слідчі дії. Фото: Донецкие Новости

Так званого командира танкового екіпажу угруповання ДНР Світлану Дрюк необхідно засудити до довічного ув'язнення.

Про це заявив колишній керівник Головного слідчого управління СБУ, генерал-майор Василь Вовк, передають Донецкие Новости.

"Вона здійснювала багато злочинів. І бувши керівником підрозділу, куди входило серйозне озброєння, установки "Град" - звичайно ж, у неї купа, ряд терористичних актів. А це інші злочини, не просто участь у терористичній організації", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні здався ще один екс-ватажок ДНР

За його словами іншого виходу у цій справі немає.

"Тому потрібно "ополченочку" садити в тюрму, розслідувати, віддавати справу в суд. І там визначатися, є у неї інші злочини — значить призначати термін. Немає у неї інших злочинів — треба направляти до суду під час слідства постанову про звільнення від кримінальної відповідальності. Тоді вже включати програму. Відразу ж говорити, що особа підпадає під програму СБУ, ніхто не має права і не повинен, це непрофесійно і безвідповідально", - підсумовує генерал-майор.

Командир жіночого танкового екіпажу "ДНР" Світлана Дрюк, яку на окупованій території називали народним героєм, перейшла на бік України.

Світлана Дрюк воювала на боці сепаратистів з 2014 року і встигла зробити запаморочливу кар'єру в армії "ДНР", особливо як для жінки. Її персона стала майже що культовою. Про неї навіть зняли перший в "ДНР" повнометражний художній фільм "Ополченочка" на гроші Москви. Прообразом головної героїні є саме Світлана.

Зараз ви читаєте новину «"Ополченочці" загрожує довічне ув'язнення за її злочини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі