вівторок, 04 січня 2022 11:44

Омбудсмен заявила про критичний стан українського військового, якого бойовики засудили до 17 років

Автор: t.me/denisovaombudsman
  Військовослужбовця Юрія Гордійчука незаконно засудили    в ОРДО до 17 років позбавлення волі за нібито «диверсійну діяльність»
Військовослужбовця Юрія Гордійчука незаконно засудили в ОРДО до 17 років позбавлення волі за нібито «диверсійну діяльність»

Військовослужбовця Юрія Гордійчука незаконно утримують у Макіївській виправній колонії № 32 в ОРДО.

Чоловік має серйозні проблеми зі здоров'ям - тонзиліт з подальшим набряком горла, що викликає задуху, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Юрій - старший солдат 43-го мотопіхотного батальйону 53-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, ніс військову службу в зоні збройного конфлікту в Донецькій та Луганській областях.

22 травня 2019 року його та ще сімох військовослужбовців під час виконання завдання затримали в районі населеного пункту Новотроїцьке Волноваського району Донецької області під час перетину контрольно-пропускного пункту "Березове-2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїхав по хвору матір, а опинився в катівні: окупанти чотири роки утримують багатодітного батька

П'ятьох із них - Олександра Геймура, Кіма Дуванова, Бориса Пундора, Максима Горяєва, Віктора Шайду звільнили в рамках обміну. Роман Безпалий до свого звільнення не дожив. У жовтні 2019 року окупаційна адміністрація повідомила, що під арештом він нібито наклав на себе руки. У незаконному полоні залишилися Павло Корсун і Юрій Гордійчук.

У червні 2019 року Юрія незаконно засудили так званим "Верховним судом" в ОРДО до 17 років позбавлення волі за нібито "диверсійну діяльність".

Людмила Денісова просить керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста України та координатора ОБСЄ втрутитися в ситуацію.

Окупанти на Донеччині незаконно утримують у слідчому ізоляторі українця 35-річного Станіслава Боранова. Йому повністю змінили паспортні дані, щоб ніхто не міг його ідентифікувати.

У рідних немає жодного зв'язку зі Станіславом. Вони не бачили його понад три роки. Єдине, що їм відомо - про жорстоке катування, якого зазнав Станіслав на території секретної в'язниці "Ізоляція" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Омбудсмен заявила про критичний стан українського військового, якого бойовики засудили до 17 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі