субота, 20 лютого 2021 16:16

Окуповані території опинились на межі екологічної катастрофи

Окуповані території опинились на межі екологічної катастрофи
ОРДЛО на межі екологічної катастрофи міжнародного масштабу. Фото: pravda.com.ua

Окупований Донбас перебуває на межі екологічної катастрофи міжнародного масштабу.

Територіям загрожує забруднення повітря, води і грунту. Про це на брифінгу для країн ООН заявив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Донбасу можуть залишитися на отруйній землі

За його словами, забруднення відбувається через вибухи великої кількості боєприпасів і затоплення шахт. Крім того, існує загроза радіаційного забруднення, оскільки окупаційна влада 2 роки тому припинила відкачування води з шахти "Юнком", де в 1979 році проходили ядерні випробування. Вважається, що забруднена радіацією вода вже підступає до питних горизонтів.

Він також підкреслив, що на інших закритих шахтах теж перестали відкачувати воду, а на працюючих порушуються екологічні норми.

Дії російських окупантів загрожують екології півострова Крим. Україна відкрила 6 кримінальних проваджень за 15 фактами забруднення довкілля, незаконного видобутку корисних копалин.

Зараз ви читаєте новину «Окуповані території опинились на межі екологічної катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі