середа, 04 травня 2022 19:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Окупанти прорвалися на Азовсталь. Зв'язок із захисниками є" - Арахамія

"Окупанти прорвалися на Азовсталь. Зв'язок із захисниками є" - Арахамія
Азовсталь в українському Маріуполі. Фото: УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив, що російські окупанти прорвалися на територію заводу "Азовсталь" в Маріуполі Донецької області.

Станом на вечір 4 травня українська влада має зв'язок із захисниками міста, які перебувають на території заводу, повідомив Арахамія "Радіо Свобода".

"Другий день тривають спроби штурму заводу. Російські війська на території "Азовсталі" перебувають вже", - зазначив нардеп із посиланням на слова командира полку "Азов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кремлю потрібен Маріуполь до 9 травня" - у мережі показали, як терористи бомбардують "Азовсталь"

Подробиць він не навів.

"Триває блокування і спроби знищення наших підрозділів в районі "Азовсталі" в Маріуполі. В окремих районах, за підтримки авіації, ворог поновив наступ з метою взяття під контроль території заводу. Успіху не має", - повідомляв Генштаб у вечірньому зведенні 4 травня.

4 травня у ЗМІ з'явилася інформація, що російські військові прорвалися на завод "Азовсталь" - єдине місце спротиву оборонців Маріуполя. Зазначалося, що на заводі тривають важкі бої. Мер Маріуполя Вадим Бойченко частково підтвердив цю інформацію. Він зазначив, що українські воїни не виходять на зв'язок.

У підземеллях Азовсталі залишаються українські захисники та цивільні люди, яких ще не евакуювали.

Штурм почався 3 травня після часткової евакуації мирних жителів із заводу. Ворог застосовував бронетехніку й танки, намагався висадити десант за допомогою катерів і задіяв величезну кількість піхоти. Українські захисники пообіцяли зробити все можливе, щоб відбити атаку.

Зараз ви читаєте новину «"Окупанти прорвалися на Азовсталь. Зв'язок із захисниками є" - Арахамія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі