четвер, 23 липня 2020 19:26

Окупанти вирізали з тіла медика Іліна кістки й органи, сержант Журавель стік кров'ю без допомоги - ООС

Окупанти вирізали з тіла медика Іліна кістки й органи, сержант Журавель стік кров'ю без допомоги - ООС
Повідомили обставини загибелі військових. Фото: 35 бригада морської піхоти

В командуванні ООС повідомили обставини евакуації загиблого розвідника у "сірій зоні" біля Зайцевого, яка відбулася 13 липня. Була домовленість про режим тиші. Військові мали білі каски. Бойовики обстріляли групу, яка мала забрати тіло.

На полі бою залишився поранений сержант Ярослав Журавель. Українська сторона кілька разів зверталася через СММ ОБСЄ до бойовиків. Ті відмовлялись. Це не дозволило вчасно провести пошуки та евакуацію, повідомляє BBC.

"При цьому ворог самостійно здійснював пошук та затягував час. Свідоме затягування противником часу призвело до жахливих наслідків. Поранений військовослужбовець не отримав своєчасної медичної допомоги, в результаті чого стік кров'ю та загинув", - повідомило командування ООС.

На момент передачі українській евакуаційній групі "Евакуація-200" тіла загиблих мали незворотні трупні зміни. Це свідчить, що їх не зберігали за всіма правилами у моргу. Загиблі були без своєї військової форми.

Тіло військового медика Миколи Іліна розрізали.

"Незрозумілим і кричущим є факт відносно розтину тіла полеглого військового медика. Окрім того, встановити, з якої зброї було вбито медика за результатами судмедекспертизи було неможливо, через те, що уражені органи та кістки, а також вбивчі елементи були вилучені представниками російсько-окупаційних військ у морзі Горлівки на тимчасово окупованій території Донецької обл", - говориться у повідомленні командування ООС.

Група евакуації виявила російську протипіхотну міну ПОМ-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо ім'я морпіха, який помер після важких поранень

"Такі міни заборонені Оттавською конвенцією та виготовляються виключно в Російській Федерації. ПОМ-2 встановлюють дистанційно, вона має період самоліквідації від 4 до 100 годин", - йдеться у відповіді.

Міна спрацьовує, коли людина зачепить одну із чотирьох тонких ниток, довжиною до 10 м.

У столичному соборі Святого Олександра попрощалися з військовим медиком Миколою Іліним, вбитим російськими окупантами під Зайцевим на Донеччині. Вшанувати пам'ять загиблого під час підступної засідки бойовиків прийшли його побратими та друзі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вирізали з тіла медика Іліна кістки й органи, сержант Журавель стік кров'ю без допомоги - ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі