середа, 22 липня 2020 23:17

"Герой трьох держав" - у Києві попрощалися із загиблим на Донбасі медиком (ВІДЕО)
15

Прощання із загиблим на Донбасі військовим медиком Миколою Іліним
Фото: Євген Котенко/Укрінформ
Прощання із загиблим на Донбасі військовим медиком Миколою Іліним
Прощання із загиблим на Донбасі військовим медиком Миколою Іліним
Прощання із загиблим на Донбасі військовим медиком Миколою Іліним
Прощання із загиблим на Донбасі військовим медиком Миколою Іліним

У столичному соборі Святого Олександра попрощалися з військовим медиком Миколою Іліним, вбитим російськими окупантами під Зайцевим на Донеччині.

Вшанувати пам'ять загиблого під час підступної засідки бойовиків прийшли його побратими та друзі, повідомляє "Укрінформ".

Микола Ілін народився 1984 року в Білорусі.

2006-го приїхав до Естонії, мав статус біженця.

2016-го отримав естонське громадянство, відмовившись від білоруського.

Військову службу на Донбасі проходив у підрозділі ЗСУ на законних підставах. Згідно з чинним законодавством, а саме Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу" іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, можуть у добровільному порядку (за контрактом) проходити військову службу у Збройних силах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо ім'я морпіха, який помер після важких поранень

Тіло Миколи Іліна кремували на Байковому цвинтарі у Києві. На прощання з військовими почестями прийшов посол Естонії в Україні Каімо Кууск:

"Я пишаюся тим, що Микола полюбив Естонію і вирішив отримати естонське громадянство. Він так любив Україну, що вирішив боротися за її цілісність та незалежність. І мені дуже сумно, що Микола загинув намагаючись допомогти іншим та зробити цей світ кращим"



13 липня попри домовленість про припинення вогню під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця ЗСУ лейтенанта Дмитра Красногрудя з так званої сірої зони в районі Зайцевого бойовики розстріляли групу неозброєних українських військових.

Всі її члени були марковані білими пов'язками на жилетах та білими касками.

Терористи із засідки спочатку обстріляли військовослужбовця, який йшов попереду групи. Йому на допомогу кинувся Микола Ілін, але одразу був майже упритул розстріляний окупантами.

Після цього евакуаційна група із ще одним травмованим офіцером відступила.

16 липня тіло лейтенанта Дмитра Красногрудя передали на контрольовану урядом України територію.

17 липня бойовики передали тіло військового медика Миколи Іліна. Пізніше стало відомо, що російські окупанти на Донбасі здійснили наругу над ним.

21 липня терористи передали Україні тіло 3-го українського захисника, який до цього вважався пораненим і весь час з 13 липня знаходився у сірій зоні. Помер через те, що окупанти відмовлялися надати українській стороні дозвіл на його пошуки. Наразі його особа ще не ідентифікована.

Зараз ви читаєте новину «"Герой трьох держав" - у Києві попрощалися із загиблим на Донбасі медиком (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі