субота, 30 липня 2022 18:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти штурмують Донбас. Мають частковий успіх – деталі

Окупанти штурмують Донбас. Мають частковий успіх – деталі
Біля Семигір'я окупанти мають частковий успіх. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти намагалися наступати біля Бражківки на Слов'янському напрямку. Успіху не мали, відійшли.

Ворог стріляв з артилерії в районах Долини, Краснопілля та Мазанівки. Про це повідомляє Генеральний штаб у зведенні.

"На Донецькому напрямку противник зосереджує зусилля на ураженні військових об'єктів та елементів інфраструктури, намагається створити умови для проведення наступу на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках з метою покращення тактичного становища", – зазначає відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи накрили Донеччину з авіації та артилерії: фото руйнувань

На Краматорському напрямку обстріли були в районах Краматорська, Верхньокам'янського, Івано-Дар'ївки та Переїзного. З авіації били поблизу Івано-Дар'ївки.

На Бахмутському напрямку загарбники з усіх наявних вогневих засобів обстрілювали позиції Збройних сил України вздовж лінії зіткнення в районах населених пунктів Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмут, Кодема, Травневе, Зайцеве та Нью-Йорк. Завдали авіаційних ударів неподалік Яковлівки та Зайцевого.

Штурмували у напрямках Пилипчатине – Покровське та Доломітне – Травневе, успіху не мали, відійшли.

"Штурмовими діями з трьох напрямків ворог намагався встановити контроль над населеним пунктом Семигір'я, має частковий успіх, закріплюється на околиці населеного пункту", – йдеться ув повідомленні.

29 липня російські окупанти вбили щонайменше шість мирних жителів Донеччини. Ще 15 людей отримали поранення.

Терористи вгатили ракетами по Краматорську на Донеччині вранці 29 липня. Є поранені серед цивільного населення. Серйозні руйнування домівок у приватному секторі селища Біленьке. На місці працювали спеціалісти вибухотехнічних служб, пожежники та рятувальники.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти штурмують Донбас. Мають частковий успіх – деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі