середа, 03 квітня 2019 16:04

ОБСЄ зафіксували новітню російську зброю на Донбасі

ОБСЄ зафіксували новітню російську зброю на Донбасі
"Тірада-2" та "Житель" привезли на окупований Донбас. Фото: ОБСЄ

Росіяни завезли на окуповану територію Луганщини нове озброєння.

Автоматизовану систему радіоперешкод Р-330Ж "Житель" та комплекс радіоборотьби Тірада-2" росіяни привезли у селище Южна Ломуватка, повідомляють в ОБСЄ.

"Російські новітні системи озброєння – автоматизована станція перешкод Р-330Ж "Житель" та комплекс радіоелектронної боротьби "Тірада-2", зафіксовані Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ неподалік від н.п. Южна Ломуватка, на окупованій Росією частині Донбасу", - йдеться в повідомленні.

"Треба ж, в ВС РФ комплекси РЕБ "Тирада-2" тільки надходять, а "шахтарі з трактористами "їх уже змогли "відкопати" на Донбасі", - написав блогер NecroMaser.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни засвітили на Донбасі новітню зброю

Р-330Ж "Житель", - система, яка виявляє та пеленгує радіосигнали в діапазоні 100-2000 МГц для радіорозвідки та 800, 960, 1227,6, 1575,42, 1500,1700,1900 МГЦ для придушення сигналу.

"Тірада - 2" - російська система орбітального придушення. Призначена для виведення з ладу супутників зв'язку. Росіяни почали розробляти її у 2001 році, але оприлюднили інформацію у 2017.

СММ ОБСЄ спостерігала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донеччині, зафіксувавши, серед іншого, близько 200 вибухів.

"У Донецькій області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, близько 200 вибухів, якщо порівнювати з попередньою добою (приблизно 75 вибухів)", - йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ зафіксували новітню російську зброю на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі