пʼятниця, 05 липня 2019 06:30

ОБСЄ не може підтвердити розведення військ на Донбасі - штаб ООС

ОБСЄ не може підтвердити розведення військ на Донбасі - штаб ООС
ОБСЄ не може перевірити розведення військ - штаб. Фото: РБК

Українські військові мають інформацію, що бойовики відійшли з позицій. Але є певні застереження, зокрема, нерозібрані фортифікаційні споруди, які протягом 10-ти хвилин-години можна зайняти і знову продовжити обстріли.

"СММ ОБСЄ не може провести верифікацію і сказати сторонам, що розведення сил і засобів у Станиці Луганській відбулося повною мірою, як воно визначено рамковими угодами", - в ефірі "Громадського" заявив заступник командувача штабу штабу ООС генерал-майор Богдан Бондар.

"Та є певні застереження, наприклад, нерозібрані фортифікаційні споруди, які протягом 10-ти хвилин чи півгодини-години можна зайняти і, відповідно, знову продовжити обстріли", - сказав генерал-майор.

"У той же час, українські військові, зі свого боку, почали розбирати фортифікації", - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали порожні позиції Станиці Луганської

21 вересня 2016-го учасники Тристоронньої контактної групи у Мінську підписали рамковий документ про розведення сил і засобів на Донбасі у районі Золотого, Станиці Луганської та на ділянці Петрівське-Богданівка. Якщо певний період там нема обстрілів, то й українська армія, і бойовики повинні відійти від позицій на 1 км углиб.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ не може підтвердити розведення військ на Донбасі - штаб ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі