пʼятниця, 27 квітня 2018 13:32

"Низка його незаконних вироків призвела до смертної кари" - засудили ватажка суду ДНР

"Низка його незаконних вироків призвела до смертної кари" - засудили ватажка суду ДНР
Ватажка "феміди ДНР" засудили до 12 років позбавлення волі. Фото: YouTube

Росіянина Едуарда Якубовського, який очолює так званий терористичний Верховний суд ДНР, в Україні заочно засудили до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомив прокурор Донецької області Євген Бондаренко на своїй сторінці у Facebook.

Едуард Якубовський очолив суд ДНР у вересні 2014 року і досі координує роботу системи на тимчасово окупованій бойовиками території.

"Під його головуванням "Верховний суд ДНР" постановив низку незаконних вироків, якими осіб засудили навіть до смертної кари. Серед засуджених є і боєць, якого представники ДНР свого часу взяли у полон, а згодом призначили йому покарання за, так би мовити, шпіонаж на користь України у вигляді 30 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму", – зазначає прокуратура.

Крім того, у червні 2017 року Селидівський міський суд його виправдав, однак прокуратура не погодилася із таким вироком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка розсекретила авторів "кривавої хунти" та "русского мира"

"Через те, що 59-річний спільник терористів перебуває на тимчасово окупованій бойовиками території. Щодо нього проводили спеціальне досудове розслідування.
Робота прокуратури на цьому важливому напрямі триває, тож не за горами наступні обвинувальні вироки самозванцям, які посягнули на територіальну цілісність і незалежність нашої країни", - повідомив Бондаренко.

Керівництво бойовиків ДНР хоче ліквідувати так званого очільника верховного суду Едуарда Якубовського.

Зараз ви читаєте новину «"Низка його незаконних вироків призвела до смертної кари" - засудили ватажка суду ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі