пʼятниця, 08 липня 2022 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Нищать села разом із жителями: росіяни намагаються вийти на адмінмежу Луганщини
7

Аби вийти на адмінмежу Луганщини, росіяни артилерією знищують навколишні села.

Окупантів не зупиняє навіть те, що там залишаються мирні жителі, які гинуть у будинках і на подвір'ях, заявив 8 липня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Зі всіх видів важкого озброєння вони не припиняють вогневий вплив по Білогорівці та Золотарівці. Застосовують ствольну та реактивну артилерію. Б'ють по домівках, по кожній будівлі, яка здається їм можливим укріпленням. Аби просунутися, не рахують особистих втрат і не жаліють жителів області", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили Донеччину "Ураганами", ЗРК С-300 і "Градами": загинула дитина

Фото: t.me/luhanskaVTSA

Подібна ситуація і в населених пунктах Донецької області, розташованих поблизу межі з Луганщиною.

"Але наші Збройні сили тримають оборону. Багато було слів, мовляв, росіяни оточили нас у Лисичанську, пропагандистські рупори казали навіть про декілька "котлів". Наголошу, що із Лисичанська наші війська відійшли централізовано. Навіть ті бійці, які прикривали відхід, завдали росіянам значних втрат", – додав Гайдай.

Вся лінія фронту на Донеччині – під обстрілами російських окупантів. Ворог застосовує ракети типу "Іскандер". У Краматорську від ворожого обстрілу загинула людина, шестеро – поранені, також стріляли ракетою типу "Іскандер". Обстрілювали Слов'янськ. Зараз в області лишаються 350 тис. мешканців.

Зараз ви читаєте новину «Нищать села разом із жителями: росіяни намагаються вийти на адмінмежу Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі