середа, 19 лютого 2020 02:00

"Не треба з Сибіру вказувати українцям, що їм робити" - Кислиця про переговори з бойовиками

"Не треба з Сибіру вказувати українцям, що їм робити" - Кислиця про переговори з бойовиками
Кислиця висловився про діалог з бойовиками. Фото: Цензор

Представник України в ООН Сергій Кислиця вказав, що тимчасовий керівник донецьких бойовиків Володимир Пашков - росіянин. Проте, за словами Кислиці, Москва вважає Пашкова достатньо "місцевим" для того, аби керувати бойовиками з Донбасу і щоб саме з ним Україна обговорювала майбутнє регіону.

"Це громадянин Росії, який народився у Сибіру, випускник російського Тихоокеанського військово-морського училища і до нещодавна віцегубернатор Іркутської області Росії. Чи хочете знати, наскільки далекий Іркутськ від Донецька? Усього в 6 тисячах кілометрів", – зазначив Сергій Кислиця на засідання Радбезу ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кислиця - представнику Росії в ООН: "Хотят ли русские войны?"

"Немає обґрунтування того, щоб хтось з Сибіру говорив українцям, що нам робити на нашій власній території. Печальний досвід Грузії і Молдови щодо прямого діалогу з маріонетками Кремля свідчить про те, що у кращому випадку це дорога в нікуди, а найімовірніше – дорога в пастку", – заявив заступник глави МЗС України.

Володимир Пашков – колишній російський чиновник. На початку лютого Кремль призначив його так званим "в. о. голови уряду" донецьких бойовиків.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков одразу ж заявив, що Росія не має до цього жодного відношення. Мовляв, Кремль "не може" просто взяти і делегувати людей на окуповану частину України.

Зараз ви читаєте новину «"Не треба з Сибіру вказувати українцям, що їм робити" - Кислиця про переговори з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі