понеділок, 22 жовтня 2018 17:00

Найманець розповів про ліквідацію 2016-го лідера бойовиків ЛНР

Найманець розповів про ліквідацію 2016-го лідера бойовиків ЛНР
Росіянин Валерій Амельченко зізнався у вбивстві лідера терористів на Донбасі / фото: Новая газета

Люди російського мільярдера і власника "Ольгинської фабрики тролів" Євгенія Пригожина з високою часткою ймовірності ліквідували в окупованому Луганську Дмитра Каргаева - заступника ватажка ЛНР Ігора Плотницького.

61-річний росіянин Валерій Амельченко зізнався у причетності до низки провокацій, нападів і вбивства, пише російська "Новая газета".

Він розповів про свої "робочі" візити до України. Наприкінці 2013-го він бував на Революції гідності в Києві, у 2014-2016-х Амельченко працював на території Донецької та Луганської областей - як на підконтрольній, так і на непідконтрольній українському уряду.

"Згадував про те, як у Луганську з"пебешки" (9-мм ПБ "пістолет безшумний" - Gazeta.ua) був ліквідований якийсь важливий персонаж,"права рука Плотницького" - у своєму під'їзді, на сходовому майданчику між 3 і 4 поверхами 9-поверхового будинку", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причетні до трагедії Іл-76 - оприлюднили паспорта російських найманців із ПВК "Вагнера''

Журналісти знайшли схожості між описаним ним убивством і ліквідацією радника глави ЛНР Дмитра Каргаєва, труп якого з вогнепальними пораненнями 16 березня 2016-го було виявлено на сходовому майданчику 2 поверху в 6 під'їзді будинку №12 на Суходольській вулиці в Луганську.

На початку війни 2014-го російські найманці-терористи на Донбасі обстрілювали окупований ними Луганськ для дискредитації українських військових. Про це заявив найманець РФ Андрій Комов. Бойовик написав свою розповідь у забороненій соцмережі "Вконтакте".

Зараз ви читаєте новину «Найманець розповів про ліквідацію 2016-го лідера бойовиків ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі