четвер, 04 січня 2018 00:52

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували 40 вибухів на Донбасі

  Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі за добу зафіксували близько 40 вибухів. Фото: РІА Новини
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі за добу зафіксували близько 40 вибухів. Фото: РІА Новини

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співпраці в Європі за добу зафіксували близько 40 вибухів у Донецькій і Луганській областях.

У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала менше порушень, йдеться в звіті місії, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

"На Донеччині зафіксовано 35 вибухів, якщо порівнювати з попередніми 24-ма годинами (84 вибухи)", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна застосовуватиме летальну зброю зі США

Зокрема, спостерігачі місії під час перебування в контрольованому урядом України Світлодарську чули близько 30 вибухів із неуставновленого типу озброєння і понад 200 черг із великокаліберного кулемета на відстані 4-6 км з боку південного сходу.

"У Луганській області Спеціальна моніторингова місія зафіксувала менше порушень режиму припинення вогню, включаючи аналогічну кількість вибухів (5), якщо порівнювати з попереднім 24-годинним періодом", - йдеться у повідомленні.

Російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО та зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню на час новорічно-різдвяних свят. За минулу добу бойовики 6 разів порушили перемир'я, 2 бійців травмовані.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі ОБСЄ зафіксували 40 вибухів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі