субота, 07 квітня 2018 09:00

На сході України проголосили терористичну республіку
9

Арсен "Моторола" Павлов - російський терорист, активний учасник російської окупації України, командир терористичного бандформування так званої ДНР «Спарта». Ліквідований 16 жовтня 2016 року, у ліфті будинку.
Фото: Вікна
Михайло "Ґіві" Толстих —колаборант , російський терорист . Брав активну участь у російській окупації Донбасу. Командир батальйону «Сомалі», який входить до складу воєнізованих груп терористичної організації ДНР. Ліквідований 8 лютого 2017 року.
Денис Пушилін - російський терорист. один із лідерів терористичної організації ДНР. Організатор проросійських мітингів в Донецьку в квітні 2014 року, заступник самопроголошеного губернатора Донеччини Павла Губарєва, самопроголошений спікер Донецької народної республіки. 18 липня, після втечі до Москви, зробив заяву про відставку.
Олександр Захарченко - діючий глава терористичної республіки ДНР.
Андрій Пургін - російський терорист. У 2005 році перший організував сепаратистський рух "Донецька республіка". Був ідеологом федералізації.

7 квітня 2014 року проросійські бойовики, які захопили Донецьк проголосили так звану Донецьку народну республіку.

Бойовики озвучили "Декларацію про суверенітет ДНР", одночасно звернувшись до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська на Донбас. Згодом це повторив Луганськ – 28 квітня у такий самий спосіб була "створена" ЛНР. За добу до подій у Донецьку "на арені цирку" з'явилася так звана "Армія Південного Сходу", яка власне і стала "головною рушійною силою" падіння української влади на Донбасі.

Рух сепаратистів на територіях Донбасу почався у 2005 році, після перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка.

На початку 2006 року СБУ боролася проти проросійських сепаратистів. Тоді спецслужба здійснила ряд затримань, але до суду справи не дійшли.

У 2007 році представники "Донецької республіки" провели акції у містах східної України, пропагуючи ідеї сепаратизму та федералізації країни. Згідно з рішенням Донецького окружного адміністративного суду, діяльність "організації" на території України було заборонено, а проти її лідерів порушено кримінальні справи. Але теристичний осередок існував підпільно.

9 лютого 2009 року сепаратисти "організації" розповсюдили заяву, що віднині Донбас та Херсонська область є "незалежною суверенною російською федеративною державою".

1 березня 2014 року під час проросійських мітингів у Донецьку представники "республіки" приєдналися до самопроголошеного губернатора Донеччини Павла Губарєва, вимагаючи відставки Андрія Шишацького та штурмуючи будівлю Донецької ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціологи показали, як українці ставляться до війни на Донбасі

19 березня 2014 року Служба безпеки України затримала лідера "Донецької республіки" Андрія Пургіна через підозру в сепаратистській діяльності.

7 квітня 2014 року бойовик Володимир Макович зачитав так звану "декларацію про незалежність" терористичної "республіки". Він же зачитував звернення до Ріната Ахметова в травні 2014 року, коли той описав чотири сценарії розвитку Донбасу і назвав ДНР пройдисвітами, які взяли регіон у заручники.

242 дитини були вбиті російськими агресорами на Донбасі, починаючи з 2014 року. Населення Донеччини повільно вимирає. За півроку у Донецькій області померли 15,8 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «На сході України проголосили терористичну республіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі