пʼятниця, 27 жовтня 2017 13:19

На окупований Донбас приїхав 70-й путінський гумконвой

На окупований Донбас приїхав 70-й путінський гумконвой
З Росії доставили 70-у за рахунком автомобільну колону "гумконвою".Фото: dninews.com

На окуповану територію Донбасу з Росії доставили 70-у за рахунком автомобільну колону нібито з гуманітарною допомогою для місцевого населення.

Доставку "допомоги" зафіксувала місія ОБСЄ. Про це інформує "Новое время".

Прибуття російського конвою спостерігачі ОБСЄ зафіксували на КПП Донецьк.

"Цього разу конвой, який в'їжджає на територію України без ретельного огляду українських прикордонників, складався з 12 вантажівок і 5 допоміжних транспортних засобів. Ними керували представники міністерства з надзвичайних ситуацій РФ", - йдеться у повідомленні сайту.

Зокрема, відзначається, що російські співробітники МНС відкрили брезент вантажівок, а прикордонники та митники провели "візуальне спостереження ззовні".

"За процесом спостерігали також троє українських прикордонників і двоє митників. Їх постійно супроводжували двоє озброєних чоловіків у камуфляжі", - повідомив сайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бойовики не залишають планів продовження війни" - Снєгирьов

Крім того, українські прикордонники і представники міжнародних організацій не можуть перевіряти гумконвой. Тому фіксувалися випадки, коли машини, були напівпорожніми. За повідомленнями, Росія використовує ці вантажівки для вивезення тіл російських військовослужбовців з Донбасу.

На Луганщині відкрили міст після капітального ремонту через річку Сіверський Донець, який з'єднав міста Рубіжне і Новодружеськ. У травні 2014-го міст зруйнували внаслідок ворожих обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «На окупований Донбас приїхав 70-й путінський гумконвой». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі