середа, 15 березня 2023 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

На двох напрямках окупанти пішли на прорив: чим все завершилося

На двох напрямках окупанти пішли на прорив: чим все завершилося
14 березня українські Сили оборони відбили понад 90 атак окупаційних військ РФ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 14 березня, окупанти намагалися прорвати оборону українських військ на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Успіху ворог не мав, повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 15 березня.

"На Куп'янському та Лиманському напрямках противник зберігає свою військову присутність у прикордонних з Україною районах для недопущення перекидання наших підрозділів на інші напрямки", – пояснило командування.

Ворожих обстрілів минулої доби зазнали 15 населених пунктів Донецької області. Серед них – Никифорівка, Васюківка, Міньківка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Костянтинівка.

Також окупанти обстріляли з артилерії чотири населених пункти вздовж лінії зіткнення у Харківській області – Дворічна, Гряниківка, Масютівка і Крохмальне. Також атакували сім населених пунктів Луганської області – Новоселівське, Макіївка, Невське, Діброва, Білогорівка, Золотарівка та Червонопопівка. Також під вогневий вплив потрапили Спірне і Федорівка на Донеччині.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках, за даними Генштабу, противник безрезультатно наступав в напрямку населених пунктів Кам'янка, Невельське, Новокалинове, Сєверне, Первомайське, Новомихайлівка, Побєда та Водяне Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, скільки територій Росія захопила в Україні за місяць наступу

Ворожих обстрілів зазнали райони 16 населених пунктів Донецької області: Бердичі, Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Нетайлове, Красногорівка, Невельське, Мар'їнка, Георгіївка, Вугледар, Парасковіївка, Очеретине, Орлівка, Побєда, Пречистівка та Нескучне.

Тим часом окупанти в захопленій Горлівці Донецької області отримали розпорядження щодо проведення чергової хвилі мобілізації в місті.

Такими заходами загарбники прагнуть поповнити склад підрозділів, які тимчасово вивели із зони ведення бойових дій через втрату боєздатності.

За даними, які є в розпорядженні Генерального штабу, окупанти планують мобілізувати близько 500 осіб.

Відомо, що мобілізувати мають намір тих, хто раніше отримав бронь через обмежену або повну непридатність до військової служби.

Найближчим часом в Урзуфі (Крим) під час військово-лікарської комісії визначатимуть, чи придатні до служби близько 90 військовослужбовців армії РФ, які зараз лікуються в медичних установах Горлівки.

Основною метою противника на фронті в Україні залишаються спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього ворог зосереджував зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках, повідомив Генеральний шта.

Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили понад 90 атак противника на зазначених напрямках.

Зараз ви читаєте новину «На двох напрямках окупанти пішли на прорив: чим все завершилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі