неділя, 28 квітня 2019 20:23

На Донбасі утвориться повноцінна окупаційна адміністрація - Казанський

На Донбасі утвориться повноцінна окупаційна адміністрація - Казанський
Денис Казанський: Нам буде вкрай важко повернути окуповані території у зону впливу українського законодавства. Фото: Etcetera Media

Більшість жителів Донбасу буде намагатися отримати російські паспорти. Адже документи "ЛНР" чи "ДНР" взагалі не мають жодної юридичної сили.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить Денис Казанський, журналіст, який переїхав з Донецька у 2014 році.

"Людям з окупованих територій легше їздити в Росію через кордон, ніж в Україну через лінію розмежування. Тож вони будуть намагатися назавжди виїхати з ОРДЛО, адже тепер будуть мати можливість легально перебувати в Росії. У Ростовській області зарплати у чотири рази вищі, ніж у Луганську. Молодь виїжджатиме в РФ, влаштовуватимуться там на роботу і будуть залишатися. Для пенсіонерів ці паспорти ніякої користі не принесуть. Вони не зможуть отримувати пенсії, як хочуть. Для цього треба бути зареєстрованим у Росії", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба ухвалити закон проти колаборантів" - експерт

На думку Дениса Казанського, ця ситуація скасовує будь-які процеси реінтеграції цих територій.

"Нам буде вкрай важко повернути їх у зону впливу українського законодавства. В першу чергу паспорти будуть отримувати бойовики та представники місцевої влади. Це утворить повноцінну окупаційну адміністрацію на Донбасі", - додає він.

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ, за яким жителі окупованих територій Донбасу зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії. Цим він викликав обурення української влади і представників інших країн.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі утвориться повноцінна окупаційна адміністрація - Казанський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі