неділя, 09 лютого 2020 21:31

На Донбасі розводять війська: розповіли про три нові точки

На Донбасі розводять війська: розповіли про три нові точки
На Донбасі готується нове розведення військ. Фото: РБК

Готуються три нові точки для розведення військ на Донбасі.

"Вони готуються тільки ті, які дійсно будуть мати гуманітарну складову", – повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю Радіо Свобода.

Коли саме відбудеться нове розведення військ зараз невідомо, це залежить від Мінських домовленостей.

"Коли вони домовляться, тоді й буде. Тут ситуація не залежить від однієї сторони. Зараз йдуть перемовини", – зазначив міністр.

Йдеться про залізничний міст в районі Станиці Луганської, Новоселівку-2 та КПВВ "Гнутове". Хоча міністр не виключив, що інша сторона може пропонувати ділянки, які нам не підходять. У такому випадку українська влада відмовить.

Загороднюк наголосив, що розведення має сенс з гуманітарної точки зору. "Дійсно, переходи, пункти пропуску покращують економічну ситуацію, сприяють пожвавленню економіки, взагалі пожвавленню життя у тих депресивних регіонах. І це ми підтримуємо. Це, дійсно, має сенс. Однозначно абсолютно Станиця Луганська – це позитив. Тому що там йде комунікація, відбудований міст, місцеві жителі можуть жити якось там, щось купувати", – сказав Загороднюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КСУ відмовився розглядати закони про статус Донбасу та амністію бойовиків

Верховна Рада 12 грудня 2019 року 320 голосами ухвалила зміни до Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", згідно з якими термін його дії продовжено до 31 грудня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі розводять війська: розповіли про три нові точки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі