пʼятниця, 19 серпня 2022 07:21

Спецтема: Війна Росії проти України

На Донбасі росіяни б'ють зі штурмової авіації – Генштаб

На Донбасі росіяни б'ють зі штурмової авіації – Генштаб
Росіяни застосовують штурмову авіацію у боях на Донбасі. Фото: 5.ua

Російські окупанти активно застосовують штурмову авіацію, намагаючись наступати на Донбасі.

Не припиняються також артилерійські обстріли, повідомляє вранці 19 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зокрема, на Слов'янському напрямку ворог обстрілював з артилерії різних типів райони Дібрівного, Довгенького, Вірнопілля, Сулигівки, Чепеля, Мазанівки та Богородичного.

Росіяни намагалися штурмувати на напрямках Барабашівка – Карнаухівка, Сулигівка – Дібрівне та Сулигівка – Нова Дмитрівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація та оборона – Кириленко розповів про ситуацію в Донецькій області

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріли неподалік Сіверська, Роздолівки, Григорівки, Сидорового та Пришиба.

Із танків, ствольної та реактивної артилерії обстріли велися в районах населених пунктів Бахмут, Соледар, Берестове, Веселе, Зайцеве, Яковлівка, Кодема, Спірне, Івано-Дарʼївка, Білогорівка та Залізне.

Біля Соледара окупанти завдали ударів літаками штурмової авіації.

Противник також намагався наступати у напрямках Спірне – Виїмка, Стряпівка – Соледар, Володимирівка – Соледар, Клинове – Бахмут, Вершина – Кодема. Але безуспішно – росіяни змушені були відійти. Тривають бої на напрямку Покровське – Бахмутське.

Зафіксовано артилерійські обстріли біля Авдіївки, Мар'їнки, Красногорівки, Пісків, Опитного, Первомайського, Невельського, Новобахмутівки та Нетайлового.

Ворог завдав авіаударів неподалік Мар'їнки, Новомихайлівки та Павлівки. Штурмові дії росіяни ведуть в напрямку Лозове – Первомайське. Бої тривають.

Російські окупанти не полишають спроб просунутися в Донецькій області. Напередодні наступ вели на Краматорському, Бахмутському й Авдіївському напрямках. Усі спроби прорвати оборону виявилися для ворога провальними.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі росіяни б'ють зі штурмової авіації – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі