четвер, 11 серпня 2022 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

На День Незалежності в Маріуполі планують судилище над військовополоненими – Бойченко

На День Незалежності в Маріуполі планують судилище над військовополоненими – Бойченко
Мер Маріуполя Вадим Бойченко. Фото: facebook.com/mariupolrada.gov.ua

Російські окупанти планують провести судилище над військовополоненими в Маріуполі Донецької області на День Незалежності.

У російських тюрмах на сьогодні перебувають майже 10 тис. містян. На місце судилища окупанти перетворюють Маріупольську філармонію, розповів під час брифінгу 11 серпня міський голова Вадим Бойченко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили "азовців" – у Маріуполі окупанти проводять постановочні "арешти"

"Маріупольську філармонію, перлину міста, де проходили лише святкові події, окупанти перетворюють на місце судилища над нашими військовополоненими та цивільними. Майже 10 тисяч маріупольців у російських тюрмах, також велика кількість військовополонених", – сказав Бойченко.

Судилище, скоріше за все, відбудеться на День Незалежності – 24 серпня. Таким чином загарбники намагаються для свого споживача створити "перемоги". Оскільки реальних перемог на фронті вони не мають. А також намагаються нав'язувати брехню самим маріупольцям, нібито захисники України руйнували місто.

Російська версія трагедії в окупованій Оленівці, де вбили українських військовополонених із полку "Азов", виглядає складною, але незграбною спробою фальсифікації. Експерти зі зброї впевнені, що зображення та відео з Оленівки свідчать – це аж ніяк не наслідки застосування HIMARS, ідеться в розслідуванні CNN.

На думку експерта Кріса Кобб-Сміта, будівля колонії в Оленівці не залишилася б стояти після удару HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «На День Незалежності в Маріуполі планують судилище над військовополоненими – Бойченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі