середа, 15 листопада 2017 15:43

Медведчук анонсував новий масштабний обмін полоненими

Медведчук анонсував новий масштабний обмін полоненими
Лідер "Українського вибору - Права народу" Віктор Медведчук звернувся до Володимира Путіна з проханням. Фото: aif.ua

Сьогодні, 15 листопада, на території Воскресенського Ново-Єрусалимського монастиря пройшла зустріч президента Російської Федерації Володимира Путіна, прем'єр-міністра РФ Медведєва, патріарха Кирила з лідером Громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктором Медведчуком.

Віктор Медведчук звернувся до Володимира Путіна з проханням, що стосується доль кількох сотень українців, які перебувають по різні боки лінії зіткнення на Донбасі.

"Більше року минуло з часу останнього обміну утримуваними особами на Сході України. ВІдповідно до Мінських угод обмін повинен відбуватися за формулою "всіх на всіх", однак українська сторона має об'єктивні аргументи законодавчого характеру, які не дозволяють в даний час здійснити цей обмін у повному обсязі. Це стосується в першу чергу осіб, які притягуються до кримінальної відповідальності за скоєння особливо тяжких злочинів", - сказав лідер "Українського вибору - Право народу".

"Ми провели роботу з узгодження списків і сьогодні можемо провести перший етап обміну, при якому українська сторона готова звільнити 306 осіб і розраховує на відповідні дії ОРДО і ОРЛО зі звільнення 74 осіб. Тому я прошу Вас, Володимире Володимировичу, використовуючи свій авторитет, проявити гуманізм і звернутися до голів невизнаних республік панів Захарченка та Плотницького, щоб вони погодилися на цей обмін як перший етап, в результаті якого вже найближчим часом, до наступаючих новорічних і різдвяних свят, 380 чоловік зможуть повернутися до рідних, додому, до своїх родин", - заявив Медведчук.

Патріарх Кирило підтримав ініціативу Віктора Медведчука і, підкресливши важливість гуманітарної складової цього акту, зазначив, що такий обмін необхідно провести якомога швидше.

Президент Російської Федерації Володимир Путін у відповідь на пропозицію Віктора Медведчука сказав, що звернеться з проханням до керівників ДНР і ЛНР для того, щоб запропонований обмін відбувся найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук анонсував новий масштабний обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі