субота, 05 березня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганщина здригається від обстрілів, але гуманітарні вантажі в дорозі  - Гайдай

Луганщина здригається від обстрілів, але гуманітарні вантажі в дорозі  - Гайдай
Про створення "зелених коридорів" для евакуації мешканців Луганської області поки що невідомо. Гуманітарні вантажі вже в дорозі - Гайдай. Фото: facebook.com/Сергій Гайдай

На Луганщину прямують гуманітарні вантажі з ліками, одягом та продовольством. Однак обстріли російськими окупантами там не припиняються.

Про це повідомив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Ми зараз будемо проводити моніторинг, що куди треба першочергово підвозити. Обов'язково на всі склади доставлять вантажі у Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ. Будемо розвозити туди за потребою, що потрібно", - сказав він.

Зазначив, в гуманітарному вантажі є дріжджі. Їх замовили для хлібних заводів, як продовжують випікати. Також замовили певні будівельні матеріали, щоб частково відновити пошкоджені будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили понад 10 тис. путінських окупантів

Загалом ситуація в регіоні залишається стабільно важкою. Ворог гатить навіть по лікарнях, зокрема дитячій обласній, наголосив Гайдай.

"Ворог намагався прорватися у Сєвєродонецьк. Але був вибитий. У нього там втрати. І його це дуже дратує, тому росіяни обстрілюють приватні райони передмістя Сєвєродонецька, цивільні будинки і установи Сєвєродонецька, Попасну. Рубіжне обстріляв, Лисичанськ продовжує обстрілювати", - сказав голова області.

Щодо евакуації населення "зеленим коридором" - у нього поки що інформації немає.

5 березня з 11:00 у Маріуполі на Донеччині починається евакуація мирного населення. З 9:00 до 16:00 за домовленістю обох сторін там діє режим тиші.

Гуманітарний коридор прокладено маршрутом Маріуполь – Нікольське – Розівка – Пологи – Оріхів – Запоріжжя. Евакуація населення буде здійснюватись муніципальними автобусами з трьох точок. Відхилятися від маршруту гуманітарного коридору категорично заборонено.

Всього буде декілька етапів евакуації впродовж кількох днів.

Зараз ви читаєте новину «Луганщина здригається від обстрілів, але гуманітарні вантажі в дорозі  - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі