пʼятниця, 02 березня 2018 09:06

Легалізація приватних армій в Україні: військовий експерт пояснив переваги і недоліки

Легалізація приватних армій в Україні: військовий експерт пояснив переваги і недоліки
Приватні війська в Україні - експерт розповів про наслідки. Фото: Ветерани.UA

Приватні українська війська після їх легалізації можуть активно залучатися до втручання у політичні процеси.

Таку думку висловив військовий експерт Олександр Мусієнко, передає "Обозреватель".

"В українських реаліях це буде створюватися, щоб певним чином утримувати владу або, не дай Бог, її захопити. Вони ж не будуть створюватися для того, щоб воювати. Навряд чи їх будуть застосовувати в Україні. Знову ж таки, потрібно створити конкурентоспроможну компанію, яка змогла б конкурувати з американською Academi, яка в будь-якій точці світу готова виконати будь-яке завдання. Тільки на стороні легального уряду", - розповів Мусієнко.

Експерт відзначив, що зараз така ідея навряд чи отримає схвалення з боку вищого керівництва країни і уряду.

"Те, що у нас це буде використовуватися політично, як ми бачили на прикладі окремих батальйонів, це є. Думаю, що ні держава, ні президент, ні прем'єр-міністр не будуть особливо зацікавлені, щоб такі компанії з'являлися в Україні", - вважає Мусієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фургон з "вантажем 200" зафіксували в ДНР

За його словами, ідея залучення іноземної ПВК для бойових дій в зоні АТО була забракована.

"Я знаю, що в 2015 році були думки деяких військових радників з-за кордону про те, що в Україну можна завести іноземну приватну військову компанію, яка могла б повоювати за нас на сході. Тоді ця ідея була відкинута", - констатував експерт.

Якщо зберегти діалог Сурков-Волкер, відновити Нормандський формат, перевести Мінськ у двосторонній діалог Україна-Росія, запустити схему центрально-європейського діалогу з питань безпеки, - не буде зависання ситуації на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Легалізація приватних армій в Україні: військовий експерт пояснив переваги і недоліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі