середа, 27 грудня 2017 12:06

Кремль залишив важіль тиску на Україну - генерал

Автор: Новое Время
  Путіна змусили організувати обмін полоненими західні лідери
Путіна змусили організувати обмін полоненими західні лідери

Обмін полоненими, організований за участю президента Росії Володимира Путіна, буде неповним.

Це означає, що відповідний пункт Мінських угод не буде виконаний, а у Кремля залишиться важіль тиску на Україну, пише "Обозреватель".

"Путін захотів взяти участь у вирішенні питання обміну полоненими, бо продовжується тиск на нього лідерів західних країн. Насамперед це США, які хочуть поліпшення ситуації. По друге, після образу "збирача земель російських" Путін хоче приміряти на себе образ миротворця напередодні виборів, а значить, треба робити якісь кроки в цьому напрямку", - говорить екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

"Крок з обміну полоненими здійснений не повністю, щоб залишати цей важіль тиску на Україну в майбутньому, зауважує генерал.

"Таким чином, пункт Мінських домовленостей про обмін всіх на всіх не виконується. Щодо використання при цьому лідерів республік, то їхня справа - маріонеткова, підлегла. Вони розігрують фарс по команді Кремля", - зазначив Романенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали місце обміну полоненими

Сьогодні, 27 грудня, відбудеться перший в 2017 році обмін полоненими між Україною і підконтрольними Росії терористами ДНР і ЛНР.

Бойовики обіцяють віддати 74 українців, натомість вони повинні отримати 306 чоловік.

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста поспілкувалися в конфіденційному режимі з особами, яких обміняють на українців.

Сформована колона з особами зі списку 306 вже рухається у супроводі представників МКЧХ. Тримаємо кулаки, молимося і працюємо - щоб все відбулося.

Зараз ви читаєте новину «Кремль залишив важіль тиску на Україну - генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі