субота, 02 березня 2019 11:15

Крадене українське вугілля їде до Європи через Росію

Крадене українське вугілля їде до Європи через Росію
Черниш підкреслив, що Росія взагалі намагається зробити коаліцію невизнаних "республік" Фото: Радіо Свобода

Вугілля з окупованих територій Донбасу незаконно продається РФ до країн Європи та Туреччини. Українське паливо отримує фальшиві документи і стає російським.

Дуже складно встановити, що в Італії вугілля, яке за документами російське, насправді, українське, пояснює Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

"Українське вугілля перетинає лінію українсько-російського кордону, який наразі не контролюється українською владою, далі проходять різні маніпуляції, і вже по документах відвантажене українське вугілля має інше походження", - каже Черниш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розкритикував уявлення Зеленського про тарифну політику

Він зазначив, що Південна Осетія та інші невизнані квазідержавні утворення широко використовуються, щоб "плутати сліди".

Черниш підкреслив, що Росія взагалі намагається зробити коаліцію невизнаних "республік", начебто вони утворюють між собою коло "друзів", які "насправді ніякі не друзі, а просто створюють картинку для пропагандистської машини РФ".

Продаж вугілля з окупованих територій через Білорусь – ще одна зі схем, що Росія використовує для обходу санкційного режиму. Про це говорить експерт з енергетики Михайло Гончар.

Зараз ви читаєте новину «Крадене українське вугілля їде до Європи через Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі