неділя, 17 вересня 2023 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ переходить у вирішальну фазу

Контрнаступ переходить у вирішальну фазу
Зараз свої стратегічні резерви розгорнула як Україна, так і Росія. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ Збройних сил України на фронті переходить у вирішальну стадію.

Українські військові мають реальний шанс повністю прорвати російську оборону, вважає американський військовий аналітик Майкл Кофман, пише Der Spiegel.

"Вважаю справедливим сказати, що контрнаступ ЗСУ вступає у вирішальну фазу. Важко оцінити, коли наступальна операція може кульмінувати або закінчитися. Такі речі, як правило, не відбуваються лінійно, але очевидно, що ми наближаємося до останніх етапів цієї операції", – зазначив він.

Зараз свої стратегічні резерви розгорнула як Україна, так і Росія. Тому, зазначає Кофман, ця битва зводиться до відносного балансу виснаження. Військові дії можуть відбуватися нелінійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни пішли в оборону: показали свіжі карти контрнаступу

"Важливо, хто краще розпоряджається своїми силами, зберігаючи бойовий склад і боєприпаси. Існує реалістична можливість прориву українських сил через російські лінії. Безумовно, за останні пару тижнів імпульс набрав обертів, тож динаміка дещо змінилася. Якщо російські військові виснажені і не матимуть додаткових резервів, щоб кинути їх у бій, це може поставити армію РФ у ненадійне становище. Це не салонна гра, де можна легко передбачити результати", – пояснив експерт.

Збройні сили України важко, але просуваються вперед, проривають укріплення російських окупантів і звільняють свою землю. А російська армія, яка раніше вважалася "другою" у світі за потужністю, перетворилася нині у другу в Україні, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ переходить у вирішальну фазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі