субота, 15 квітня 2023 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ: Пригожин готується до військового провалу РФ

Контрнаступ ЗСУ: Пригожин готується до військового провалу РФ
Очільник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин хоче скористатися військовим провалом РФ. Фото: ТАСС

Засновник і фінансист приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин збирається скористатися військовою поразкою Російської Федерації після весняного контрнаступу Збройних сил України.

Пригожина лякає підготовленість ЗСУ до наступу на фронті, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Він уже готує інформаційний ґрунт до того, що Росія зазнає чергової поразки.

"Пригожин опублікував есе, в якому каже, що контрнаступ України швидше увінчається успіхом, ніж провалом. Він попередив, що глибинна держава РФ, яка складається з фінансових еліт, олігархів та чиновників, перебуває у кризі", – сказано у повідомленні.

"Глибинна держава" займається саботажем у Росії, вважає очільник ПВК. І нібито саме це не дає досягти "перемоги" в Україні.

"Пригожин заявив, що російські військові не можуть зараз припинити бойові дії, попри нинішні територіальні придбання РФ, тому що українська держава трансформувалася, а неокупована Україна тепер політично виступає проти Кремля", – зазначають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва намагається дискредитувати Пригожина разом із ПВК "Вагнер"

Мовляв, будь-яка військова поразка призведе до "сплеску національних почуттів" у Росії.

"Збройні сили України добре підготувалися до контрнаступу і не мають недоліків у військовій техніці. Радикальні національні почуття піднесуться як і після будь-якої військової поразки. Російська військова промисловість почне працювати з десятикратними зусиллями", – написав він.

Нещодавно засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що Росія досягла цілей "спеціальної військової операції" в Україні. Він вважає, що так звану "операцію" пора закінчити. Пригожин небезпечний для путінського режиму, адже непідконтрольний силовим відомствам РФ і має політичні амбіції.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ: Пригожин готується до військового провалу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі