неділя, 18 лютого 2024 09:26

Ключове завдання виконане, оточення немає - в ОСУВ "Таврія" розповіли про відхід з Авдіївки

Ключове завдання виконане, оточення немає - в ОСУВ "Таврія" розповіли про відхід з Авдіївки
Підрозділи ЗСУ відійшли на підготовлені позиції. Фото: eastnews.ua

Українські військові виконали ключове завдання зі знищення резервів російської армії в Авдіївці.

Усі підрозділи Сил оборони України, які були під загрозою блокування в Авдіївці, вивели на більш вигідні оборонні позиції. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, в ефірі проєкту "УП. Підсумки".

Військові виконують бойові завдання і стоять на заваді подальшому просуванню ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від авіабомб сиплеться стеля: третя штурмова показала відео підвалів Коксохіму

"Ця операція не стала для українського війська трагедією, вона навіть близько не стоїть в одному ряду з такими прикладами, як Іловайськ, Маріуполь, ще деякі негативні прояви, коли наші сили потрапляли в оточення. Тут оточення не сталося. Загальна кількість втрат за день не є взагалі приводом говорити про щось екстраординарне. Це близькі до середніх загальні втрати", - наголосив він.

17 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський прийняв рішення про виведення підрозділів з Авдіївки й переходу до оборони на більш вигідних рубежах.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що відповідно до отриманого розпорядження, військові ЗСУ вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

Зараз ви читаєте новину «Ключове завдання виконане, оточення немає - в ОСУВ "Таврія" розповіли про відхід з Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі