пʼятниця, 08 квітня 2022 14:25

Кириленко пояснив, чому окупанти обстріляли залізничний вокзал

Кириленко пояснив, чому окупанти обстріляли залізничний вокзал
Фото BBC Павло Кириленко пояснив, чому обстріляли залізничний вокзал

Обстріл залізничного вокзалу в Краматорську був спланований.

Окупант робить усе, щоб місцеві жителі не виїжджали. Про це під час брифінгу 8 квітня повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Це роблять для того, щоб люди не виїжджали з території Донецької області. Якщо спочатку застосовувалась тактика ураження залізничних шляхів, то тепер вони б'ють не тільки по шляхах. Ворог чітко розумів, що це вокзал, де є скупчення людей. Вони відстежують залізничні вокзали. Розуміють, куди бити. Приліт був із крилатої ракети з касетними боєприпасами, які розраховані на живу силу", - сказав Павло Кириленко.

На цей момент допомогу постраждалим від обстрілу вокзалу надають лікарні кількох областей, зазначив очільник регіону.

Евакуацію з Доннечини розпочали з 26 лютого. Ворог намагається зірвати її.

"Евакуацію ми розпочали та наполегливо рекомендували виїжджати з 26 лютого. Люди думали, що відносно спокійно Краматорську, але після активних закликів кількість евакуйованих збільшилась", - сказав голова обласної військової адміністрації.

Він також додав, що евакуація була організована з Авдіївки, Мар'їнки, Вугледару та інших населених пунктів на лінії розмежування.

"Гуманітарну допомогу ми довозимо та роздаємо, але нам було би краще, аби її отримувачі виїжджали у більш безпечні регіони України", - наголосив Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Люди без рук, ніг. Лікарні не можуть впоратися" - мер Краматорська

Поки станцію Краматорськ на Донеччині закрили для приймання поїздів.

Евакуація людей проводитиметься зі Слов'янська 8 квітня.

Окупанти атакували вокзал у Краматорську близько 11:00 8 квітня. Вдарили касетним "Іскандером". Під час удару на вокзалі перебували тисячі людей, адже відбувалася евакуація жителів Донеччини до безпечніших областей України. Рашисти добре знали, куди цілять.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко пояснив, чому окупанти обстріляли залізничний вокзал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі