понеділок, 01 серпня 2022 13:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Як швидко армія РФ може повернутися в Білорусь, якщо знадобиться: розвідка відповіла

Як швидко армія РФ може повернутися в Білорусь, якщо знадобиться: розвідка відповіла
Армія Росії може повернутися до Білорусі за два-три тижні, якщо їм знадобиться – розвідка. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Російські окупанти можуть повернутися на територію Білорусі за два-три тижні у разі такої необхідності.

Про це заявив заступник керівника Головного управління української розвідки Вадим Скібіцький в інтерв'ю, передає The Guardian.

За його словами, сильною стороною російської армії є її здатність швидко перекидати війська та техніку з одного напрямку на інший. Росія практикувала це під час військових навчань напередодні повномасштабного вторгнення в Україну, стверджує Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза вторгнення Білорусі: Генштаб повідомив останні новини

"Російські війська відступили з північних регіонів України в березні і знову з'явилися на Донбасі за два тижні. Ми знаємо, що вони можуть повернутися до Білорусі за два-три тижні, якщо їм знадобиться", – сказав розвідник.

Він наголосив, що росіяни регулярно б'ють ракетами по українських військових тренувальних базах. Тож, крім більшої кількості зброї від союзників, Україні потрібна допомога у підготовці бійців за кордоном, зазначив він.

Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не стихають від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це. Нещодавно заявив, що Білорусь "не хоче воювати з Україною". На його думку, українська сторона "зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами". Лукашенко вважає, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

3 липня диктатор заявив, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну. У Білорусі фіксують активне переміщення військової техніки.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко армія РФ може повернутися в Білорусь, якщо знадобиться: розвідка відповіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі