пʼятниця, 19 лютого 2021 13:36

До заяв Кравчука не варто серйозно ставитися - політолог

До заяв Кравчука не варто серйозно ставитися - політолог
Українські військові готуються до розведення військ, про які домовилися в ТКГ наприкінці 2019-го. Фото: Уніан

По заявах голови української делегації в Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука можна побачити, як змінюється ставлення влади до Мінських домовленостей.

Напередодні Андрій Єрмак заявив про необхідність переглядати Мінські домовленості. Усе в комплексі свідчить про наміри переписати їх, бо вони в тому вигляді, у якому підписані, не можуть бути виконані, пояснює Gazeta.ua слова Кравчука про визнання війни політолог Петро Олещук.

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук озвучив план "Б" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. На його думку, Україна має визнати, що в ОРДЛО йде війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома кількість постраждалих через бойові дії на Донбасі

"Про цей план "Б" я вже чую не один місяць і навіть рік. Думаю, що основою має бути одне - визнання всіма без винятку, що ми воююча країна, у нас іде війна, ми даємо відсіч агресору, і будь-які питання ми розглядаємо крізь призму війни. Це і буде план "Б", - сказав він в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1".

"Я думаю, що це меседж не тільки для України, а й для іноземних партнерів. Ми всі знаємо про бажання залучити нову адміністрацію США до переговорного процесу. З боку Рєзнікова звучала пропозиція залучити Польщу. Напевно, це мотивація для активного залучення та посилення тиску на РФ", - каже Петро Оліщук.

Заяви Кравчука можуть бути альтернативою Мінським домовленостям.

"Однак я б їх розцінював як власні емоції Леоніда Макаровича. Війни вже ніхто не оголошує. Проводять спецоперації, розміщують місії, але не оголошують війни, бо це має наслідки: впровадження воєнного стану, початок бойових дій по території українського кордону із застосуванням всієї можливої зброї", - каже Олещук.

Україна має багато ворогів, які живуть на її території, але не служать інтересам її громадян.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, відповідаючи на питання, чи визнає він існування п'ятої колони в Україні і як це впливає на об'єднання суспільства в ефірі "Право на владу".

Зараз ви читаєте новину «До заяв Кравчука не варто серйозно ставитися - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі