пʼятниця, 26 жовтня 2018 01:59

Геращенко прокоментувала безглузду заяву Хуга

Геращенко прокоментувала безглузду заяву Хуга
Ірина Геращенко розкритикувала заяву представника ОБСЄ Олександра Хуга. Фото: УНІАН

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко розкритикувала заяву представника ОБСЄ Олександра Хуга про те, що місія не знайшла прямих доказів російського втручання на Донбасі.

"Варто нагадати містеру Хугу, що очолювана містером Апаканом і ним місія СММ щотижня фіксує на Донбасі і відображає в своїх офіційних звітах - новітню російську радіолокаційну та іншу техніку, танки, іншу зброю. Російську. Новітню. Не радянську. Таку не купиш на базарі і не перемалюєш замість зірочки російський прапор", – написала Геращенко на сторінці у Фейсбук.

Вона наголосила, що українська сторона всі ці роки докладала чимало зусиль, аби відсоток росіян в спостережній місії зменшився.

"Сьогодні їх менше і спостерігачі відразу почали бачити російську військову техніку", - наголосила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про миротворців, "Мінськ" і Захарченка: Хуг підсумував діяльність ОБСЄ в Україні

У четвер заступник глави місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що спостерігачі не побачили доказів російського втручання на сході України.

"Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і в'їжджають в Україну по грунтових дорогах посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону", - сказав він.

Хуг також додав, що спостерігачі місії бачили людей з розпізнавальними знаками армії Російської Федерації, але, за його словами, "таку уніформу можна купити де завгодно".

Зараз ви читаєте новину «Геращенко прокоментувала безглузду заяву Хуга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі