понеділок, 25 вересня 2023 07:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив хороші новини з фронту – ранкове зведення

Генштаб повідомив хороші новини з фронту – ранкове зведення
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 579-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Сили оборони продовжують ведення оборони на сході та півдні країни, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку.

Наші воїни знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби відбулося понад 32 бойових зіткнення, повідомив уранці 25 вересня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право, обстрілюють не лише позиції українських військ, а й цивільну інфраструктуру населених пунктів, тероризуючи мирних жителів. Сьогодні вночі Росія атакувала країну ракетами та дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. На Одещині під ударом була припортова інфраструктура", – звітує Генштаб.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація ЗСУ завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох зенітно-ракетних комплексах, чотирьох артилерійських засобах та складу боєприпасів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака на Україну: захисники збили 19 дронів та 11 "Калібрів"

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському та Лиманському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не здійснював.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки росіян у районах східніше Богданівки та південно-східніше Білої Гори Донецької області. Агресор намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області, але успіху не мав.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку Сили оборони успішно тримають оборону на зайнятих рубежах, відбили атаки ворога в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області, де протягом минулої доби здійснив 14 невдалих спроб витіснити підрозділи ЗСУ із займаних позицій.

На Шахтарському напрямку наші захисники продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, захищають нашу землю від окупантів.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію. Наші захисники успішно відбили атаки противника в районі населеного пункту Роботине Запорізької області та продовжують закріплятися на зайнятих рубежах.

Під ударом окупантів опинилася припортова інфраструктура Одеси. В нежитловій висотці у місті спалахнула пожежа. Зафіксовані руйнування у складському приміщенні та одному з приватних будинків Одеського району.

В Одесі унаслідок вибухової хвилі постраждала цивільна особа. Жінка отримала ушкодження уламками.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив хороші новини з фронту – ранкове зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі