понеділок, 25 вересня 2023 06:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Атака на Україну: захисники збили 19 дронів і 11 "Калібрів"

Атака на Україну: захисники збили 19 дронів і 11 "Калібрів"
Сили оборони збили 19 із 19 дронів типу Shahed. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч проти 25 вересня Сили оборони збили 19 дронів типу Shahed, які запустили російські терористи.

Також протиповітряна оборона півдня збила дві крилаті ракети типу "Калібр" над Миколаївщиною і Кіровоградщиною. Загалом було збито 11 "Калібрів", переважно над Одещиною, заявила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"І масована, і комбінована атака росіян відбулася цієї ночі. 19 дронів ударного типу Shahed були запущені, і всі вони знищені силами ППО", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Калібри", "Онікси" та Shahed: росіяни масовано атакували Одещину

Також ворог запустив 12 крилатих ракет типу "Калібр", дві з яких були збиті над Миколаївщиною і Кіровоградщиною. Збили загалом 11 із 12 ракет "Калібр", але жодної з двох надзвукових ракет "Онікс".

"Дуже потужна і важка була бойова робота. На жаль, внаслідок цієї роботи уламками було пошкоджено і приватні будинки, і загоряння трави ставалося, і, на жаль, відбулося влучання", – наголосила Гуменюк.

Під ударом окупантів опинилася припортова інфраструктура Одеси. В нежитловій висотці у місті спалахнула пожежа. Зафіксовані руйнування у складському приміщенні та одному з приватних будинків Одеського району.

В Одесі унаслідок вибухової хвилі постраждала цивільна особа. Жінка отримала ушкодження уламками.

Зараз ви читаєте новину «Атака на Україну: захисники збили 19 дронів і 11 "Калібрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі