четвер, 06 квітня 2023 06:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб попередив про високу загрозу на всій території України

Генштаб попередив про високу загрозу на всій території України
На Бахмутському напрямку від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби Росія завдала по Україні трьох ракетних та 29 авіаційних ударів. Ворог також здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається ймовірність завдання подальших ракетних та авіаційних атак по всій території країни, повідомив уранці 6 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Російська федерація і надалі використовує повітряний простір та територію Білорусі. Протягом доби противник здійснив обстріли населених пунктів Тур'я, Леонівка, Печенюги Чернігівської області; Середина-Буда, Стукалівка, Безсалівка та Волфине Сумської області, а також Одноробівка, Уди, Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Липці, Нескучне, Огірцеве, Зибине та Бочкове на Харківщині", – йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Фиголівка, Дворічна, Масютівка, Куп'янськ, Кучерівка, Крохмальне, Берестове Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка Луганської області. На Лиманському напрямку артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Терни, Зарічне, Торське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут тривають: останні новини з фронту від ЗСУ

На Бахмутському напрямку від ворожих обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів. Зокрема: Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Новодмитрівка, Біла Гора, Клебан-Бик, Торецьк та Шуми Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках ворожих обстрілів зазнали Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Нетайлове, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка та Побєда. На Шахтарському напрямку протягом доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обстріляв понад 35 населених пунктів. Серед них: Времівка і Новопіль Донецької області; Малинівка, Залізничне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новопавлівка, Кам'янське Запорізької області, а також Новоолександрівка, Гаврилівка, Новоберислав, Козацьке, Миколаївка, Львове, Іванівка, Антонівка, Степанівка та Чорнобаївка Херсонської області.

"Росіяни продовжують використовувати медичні заклади тимчасово захоплених територій у власних цілях. Місцеву лікарню Малої Білозерки, що у Запорізькій області, окупанти облаштували під військовий шпиталь. Наразі у цивільному медичному закладі працюють російські медики. Вони надають свої послуги виключно російським військовослужбовцям. Станом на 2 квітня на лікуванні перебувало близько 80 загарбників з пораненнями різного ступеня важкості", – звітує Генштаб.

Темп боїв у Бахмуті Донецької області може впасти через бажання російського командування економити сили. Збройні сили України провели на фронті на Донбасі контратаку на південь від Авдіївки, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Луганській та Харківській областях залишається напруженою.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб попередив про високу загрозу на всій території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі