четвер, 09 березня 2023 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив хороші новини з передової

Генштаб повідомив хороші новини з передової
Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На фронті основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби наші воїни відбили на них понад 110 атак, повідомив уранці 9 березня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Збройні сили Російської Федерації вже майже використали весь запас артилерійських боєприпасів розміщених на складах центральної частини Росії. Наразі спостерігається переміщення на територію тимчасово окупованої частини України боєприпасів вже зі складів розміщених в інших регіонах РФ. Це суттєво збільшує терміни доставки. Також спостерігається незадовільний стан і якість нових партій боєприпасів у зв'язку з неналежним зберіганням та порушенням правил та норм обслуговування", – йдеться в зведенні.

Майже 50% із них мають видимі ознаки пошкодження іржею. В умовах інтенсивного ведення бойових дій і незадовільного стану боєприпасів слід очікувати їхнього дефіциту в артилерійських підрозділах армії РФ протягом найближчих 2-3 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія витратила усі резерви на Бахмут – ISW

"Тим часом українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. Наші ракетники і артилеристи уразили два райони зосередження особового складу та завдали вогневого ураження по командному пункту одного з підрозділів армії РФ", – звітує Генштаб.

На фронті на Донбасі Збройні сили України проводять контратаки на захід від Бахмута Донецької області. Тим часом на півдні росіяни окопуються в Запорізькій області, готуючись до ймовірного весняного контрнаступу ЗСУ, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація на сході Харківщини та заході Луганщини залишається напруженною.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив хороші новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі