вівторок, 16 січня 2018 10:43

"Генштаб не кришуватиме торгівлю замість СБУ" - депутат пояснив зняття блокади на Донбасі

"Генштаб не кришуватиме торгівлю замість СБУ" - депутат пояснив зняття блокади на Донбасі
Підприємства, які платять податки в український бюджет - вийдуть з блокади Донбасу. Фото: Українська Політконсалтингова Група

Підприємства, які платять податки до українського бюджету, але перебувають на окупованих територіях Донбасу, зможуть торгувати з Україною.

Про це заявив народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Олександр Черненко, передає "Обозреватель".

"У законопроекті про реінтеграцію Донбасу не все так просто. Не те щоб там відновлюється торгівля. У деякій мірі законом будуть прибрані перепони і заборони торгівлі. Поясню логіку. Будь-які санкції щодо ворога і агресора, окупанта - повинні бити безпосередньо по ворогу і окупанту. А не по нас, по Україні", - заявив він.

Депутат зазначив, що в законопроекті є норми, які дозволять торгувати з тими підприємствами, які платять податки до українського бюджету.

"Це ті підприємства, які знаходяться там, але зареєстровані тут, платять податки сюди. І цей закон знімає ці проблемні моменти. Це не буде поставка товарів або конкретної продукції. Закон дає можливість підприємствам, які платять податки, нормально далі працювати", - додав він.

Нардеп з "Народного фронту" Ігор Лапін підтвердив, що закон про реінтеграцію дасть можливість скасувати рішення РНБО про блокаду торгівлі, але в перспективі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дзвонити в Україну дорожче, ніж в Росію: ватажки терористів розповіли, що відбувається з мобільним зв'язком в Луганську

"Дивіться, чинне положення РНБО каже, що не можна переміщати товари. Якщо ми говоримо про людину на машині з буханцем хліба, то це не є переміщенням товарів. Якщо ми говоримо про питання, які вирішила РНБО, то це вже вирішено. Товари не переміщаються. Але якщо ми говоримо, що будемо робити далі, коли території будуть звільнені, це треба вирішувати. Якщо завтра і післязавтра території будуть звільнені, ми повинні розуміти, як будуть переміщатися товари. Тоді рішення РНБО буде скасовано. Але для цього потрібно деокупувати територію", - сказав він.

За словами Лапіна, це не означає, що завтра кордон буде відкритий, а Генштаб кришуватиме цю торгівлю замість СБУ.

Верховна Рада має намір розглянути в другому читанні 16 січня новий законопроект про реінтеграцію Донбасу, у якому прописано відновлення торгівлі з окупованими територіями.

Зараз ви читаєте новину «"Генштаб не кришуватиме торгівлю замість СБУ" - депутат пояснив зняття блокади на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі