четвер, 29 лютого 2024 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США сказав, чи здатен ворог на прорив углиб України

Генерал США сказав, чи здатен ворог на прорив углиб України
Кремль святкує взяття Авдіївки Донецької області, ніби це Сталінград. Фото: eastnews.ua

Росія виснажує війною свою економіку та перебуває наразі у крихкому становищі.

Серйозні просування армії окупантів углиб України зараз неможливі. Таку думку в ефірі Radio NV висловив колишній головнокомандувач армії США в Європі Бен Годжес.

"Хоча Кремль святкує взяття Авдіївки Донецької області, ніби це Сталінград, успіх там коштував РФ великих втрат. Втім, Москва надалі виснажує свою економіку й армію заради незначних успіхів на фронті. Армія РФ перебуває у слабкому стані. Будь-які серйозні просування її військ неможливі. Можливо, через кілька місяців росіяни зможуть наступати потужніше в якомусь із напрямків. Але я просто не бачу, що вони здатні нині на великий прорив на велику відстань", - сказав він.

Годжес наголосив, що шукав докази наявності в загарбників великих бронетанкових зʼєднань, які можна було підтягнути на фронт зараз, але так і не знайшов.

"Я кажу про так званий оперативний маневр. У них є лише здатність продовжувати тотальне виснаження власних сил задля обмежених результатів. Передбачаю, що вони надалі намагатимуться це робити", - підкреслив американський генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це провал": американський генерал висловився щодо браку людей у підрозділах ЗСУ

Він закликав не довіряти жодній із цифр, які нібито показують потужність російської армії.

"Знаєте, за часів Радянського Союзу я був лейтенантом у Західній Німеччині, ми весь час хвилювалися. Ми завжди чули про великі оперативні маневрені групи Червоної армії, які зможуть прорватися і пройти 50-100 кілометрів, щоб завдати удару по цілях в нашому тилу. Нині я не бачу жодних доказів цього. От банально не бачу. Хіба що раптом є багато техніки, яку вони приховали і яка перебуває в хорошому стані? Але це малоймовірно. Адже, щоб використовувати цю техніку, потрібно постійно десь тренуватися на ній", - пояснив Годжес.

Розпочалася 736-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню по численних цивільних об'єктах.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 99 бойових зіткнень, повідомив уранці 29 лютого Генеральний штаб Збройних сил України. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж усієї лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США сказав, чи здатен ворог на прорив углиб України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі