четвер, 14 березня 2024 06:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Існує небезпека раптового прориву окупантів на фронті - ISW

Існує небезпека раптового прориву окупантів на фронті - ISW
Росія зараз зберігає ініціативу на всьому театрі бойових дій. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Нестача боєприпасів та військового обладнання унаслідок затримки допомоги зі США може зробити вразливішою лінію фронту.

Росіяни можуть скористатися цим для раптового прориву в Україні, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"ЗСУ надають пріоритет секторам, де найбільше загрожують інтенсивні російські наступальні операції. Це може створити вразливі ділянки в інших місцях. Окупанти можуть скористатися цим для раптового і несподіваного просування вперед. Прорив може трапитися за умови, якщо поставки зброї українським військовим і надалі скорочуватимуться", - попереджають аналітики.

Росія зараз зберігає ініціативу на всьому театрі бойових дій. Російське командування на власний розсуд збільшуватиме або зменшуватиме інтенсивність операцій на будь-якій ділянці лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розказали, як зупиняють наступ ворога на фронті

"Українські військові намагаються пом'якшити проблеми, спричинені нестачею боєприпасів і визначають пріоритетні ділянки на фронті. Це становить ризики для українських сил. Майже всі українські частини і з'єднання потерпають від дефіциту боєприпасів і військового обладнання. Українські підрозділи можуть утримувати нинішні позиції лише тому, що російські війська не атакують на повну силу", - йдеться у звіті.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський попередив, що існує загроза просування російських підрозділів вглиб українських формувань на певних ділянках фронту.

Російські війська дещо уповільнили просування під Авдіївкою після захоплення міста і кількох прилеглих населених пунктів. Значний сплив на хід бойових дій там має місцевість, яка не сприяє наступу, пише видання The New York Times. За словами аналітиків, тепер російським загарбникам доводиться проводити штурми у відкритих полях "з невеликим прикриттям".

Зараз ви читаєте новину «Існує небезпека раптового прориву окупантів на фронті - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі