четвер, 17 серпня 2023 09:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерти назвали найслабшу ланку російського командування

Експерти назвали найслабшу ланку російського командування
Найслабшою ланкою в російському командуванні є середня. Фото: eastnews.ua

Командування російської армії нездатне набрати та навчити ефективних офіцерів середньої ланки для керівництва військами на передовій.

Російські так звані військові блогери дедалі частіше критикують за це Міноборони РФ, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Старші офіцери систематично дезінформують вище військове командування Росії. Цьому прошарку армійського керівництва РФ у соцмережах закидають зайву забюрократизованість, жорстоке поводженні із власними пораненими, а також накази, які ведуть до військових втрат", – йдеться у повідомленні.

Водночас блогери не знімають провини із армійських високопосадовців РФ, які призначили таких командирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія змушує країн-партнерів відмовитися від співпраці з ПВК "Вагнер"

Один військовий блогер зауважив, що російське військове командування і російське керівництво в цілому воліють мати лояльних офіцерів, а не компетентних.

"Вище військове керівництво підтримує систему, яка не набирає і не навчає нове покоління офіцерів середньої ланки. Натомість призначає на передову старих і неефективних командирів", – вважають експерти.

Розпочалася 540-ва доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби на фронті відбулося 20 бойових зіткнень.
Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ протягом минулої доби уразили зенітно-ракетний комплекс противника. Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 10 ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та по зенітно-ракетному комплексу. Також нашими захисниками знищено вісім розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.
Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали найслабшу ланку російського командування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі